Bevægelse i undervisningen

Materialer fra Preventing DropoutInspirationskatalog og præsentationer


Bevægelse i undervisningen

4 lærere fra Høje-Taastrup Gymnasium og CPH West har lavet et bevægelseskatalog med inspiration til, hvordan du som lærer får bevægelse ind i undervisningen.

Hvorfor er bevægelse i undervisningen vigtig?
Hent introduktionen til elever
Hent introduktionen til lærere

Hent hele præsentationen - PREZI


Målsætning og motivation

I idrætspsykologi er målsætning et vigtigt tema. 1 lærer fra Rødovre gymnasium har arbejdet med at styrke elevernes motivation ved at lære dem at sætte og forfølge et mål. Hent præsentationen - PREZI

1 lærer fra Malmö Idrottsgymnasium har spurgt 50 elever om hvordan de kombinerer det at dyrke eliteidræt med en ungdomsuddannelse. Har de en særlig motivation, som andre også kan lære af?

Hent præsentationen - PREZI

Bevægelse i undervisningen

Drejebog - sådan kommer du igang med bevægelse i undervisningen.

Linksamling til brain breaks og bevægelse i undervisningen.

Trivsel, sundhed og læring

På inspirationsdagen om trivsel, sundhed og læring d. 11. marts 2014 var der bl.a. fokus på hvordan man kan fremme de unges motivation ved at fokusere på bevægelse i undervisningen og sundhed. Fx er move and learn blevet en del af en større satsning på trivsel på Københavns Åbne Gymnasium og Høje-Taastrup Gymnasium satser i stigende grad på bevægelse i undervisningen og en regulær sundhedsstrategi for skolens elever. Få adgang til disse oplæg:
Trivsel på HF - Københavns Åbne Gymnasium
Bevægelse i undervisningen - eksempler på brain breaks
Ny Sundhedsstrategi - Høje-Taastrup Gymnasium

Rapporter og litteratur

”Kortlægning af sundhedstiltag på erhvervsuddannelser i Danmark – Anbefalinger til det fremadrettede sundhedsarbejde”, udgivet af videnscenteret  KOSMOS [15]

Dansk rapport fra 2011, som giver et overblik over sundhedsfremmende tiltag og erfaringer inden for erhvervsuddannelserne. 

Læs mere

Pædagogisk psykologi - motivation, identitet og læring. Af Søren Pjengaard et al. Dafolo 2009.

Bogen giver et ambitiøst og grundigt indblik i fire væsentlige, aktuelle pædagogisk-psykologiske retninger: Et sociokulturelt blik, et neopositivistisk blik, et humanistisk og eksistenspsykologisk blik samt et selvpsykologisk blik. Til sidst skabes et overblik. Bogen har fokus på motivation, identitet og læring.

Læs mere


Fysisk aktivitet og sundhed. Af Elisabeth Rothborg Madsen. Munksgaard Danmark 2011.

Fysisk aktivitet og sundhed henvender sig til elever på erhvervsskolernes grundforløb og dækker faget idræt. Bogen lægger op til, at det skal være sjovt at være fysisk aktiv og den har ingen løftede pegefingre. I bogen kan man læse om fordelene ved at være fysisk aktiv og hvordan man kommer i gang. Teksten er suppleret med eksempler og billeder. Desuden er der 2D-tags til øvelse og tests.
Læs mere


Sund livsstil på ungdomsuddannelser i Norden – fokus på sund mad og bevægelse, TemaNord 2011.

Nordisk katalog med en oversigt over best practise initativer i Norden, der fremmer bevægelser og sundhed i ungdomsuddannelserne. 
Læs mere


Sundhedsuge på Høje-Taastrup Gymnasium, 2011.

Artikel om sundhedsuge på Høje-Taastrup Gymnasium, hvor de to lærere, der har udarbejdet ovenstående bevægelseskatalog satte hele skolen i bevægelse i en uge. Sundhedsugen var led i opstarten af en forskningscirkel om idræt og læring.
Læs mere

Generelle links


Læring i bevægelse - temaside under EMU.dk

Temasiden skal understøtte brugen af evidensbaseret viden og sprede god praksis for læring i bevægelse.
Målgruppen er ledere, lærere og pædagogisk personale.

Læs mere

Sunde erhvervsskoler

www.sundeunge.dk er et digitalt undervisnings- og inspirationssite om sundhed, som med humor og i en positiv ånd formidler viden og centrale problemstillinger om sundhed med fokus på KRAM – Kost, Røg, Alkohol og Motion. Siden henvender sig til elever, undervisere, vejledere, ledere m.v. på de erhvervsrettede uddannelser.

Læs mere

Energizing Brain Breaks

En amerikansk blog med eksempler på mange forskellige brain breaks man kan lave. Ofte vist med videoklip.

Læs mere

Naperville Central High School Learning Readiness Education Program 

Naperville Central High School har med sit Learning Readiness Education Program været en stor inspirationskilde i dette projekt til hvordan man får bevægelse ind i undervisningen - og hvordan det påvirker de studerendes faglige resultater ikke mindst.

Idrottsforum

Svensk website med links til international litteratur om idræt og sundhed.

Læs mere

Hjemmeside design af Duexdesign